Zrób sama!

Bakłażan i cukinia prosto z pieca

· Zdrowe

· Dietetyczne

· Smaczne

· Wegetariańskie

· Szybko zrobione

Cena: 22.50 zł

Jedną cukinię i jednego małego bakłażana przecinamy wzdłuż. Nacinamy ich miąższ nożem – robimy ukośne, głębokie pasy, starając się jednak nie uszkodzić skórki – w obie strony, tworząc kratkę, tak żeby w szczeliny mogła wpłynąć oliwa. Umieszczamy je w naczyniu żaroodpornym (bez przykrycia). W osobnej miseczce mieszamy pokrojone pomidorki koktajlowe  (około 6-10 sztuk) lub zwykłe dojrzałe pomidory (2 sztuki), posiekaną natkę pietruszki, świeże zioła (np. rozmaryn, majeranek, tymianek, bazylię), kilka łyżek oliwy, dwa wyciśnięte ząbki czosnku, doprawiamy wszystko odrobiną soli. Wykładamy tę masę na bakłażana oraz cukinię, starając się, aby oliwa wypełniła „kratkę” zrobioną w miąższu. Wstawiamy na około pół godziny do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Kiedyś pomidory zastąpiłam czerwoną papryką skropioną sokiem z cytryny

Jednostka magazynowa/nr produktu: 986645

Pole tekstowe:

Skontaktuj się z nami:

Tel.: 58 301-70-41

Faks: 555 55 55

E-mail: bioway@hmail.com

IMG_1014IMG_1012